رایند کاغذ سازی و عملکرد کارخانه ها در این زمینه با یکدیگر یکسان نبوده و کاملا متفاوت است. در ایران، هر کارخانه ای با توجه به تاریخ تاسیس خود، از تکنولوژی مخصوص به همان زمان استفاده می کند. نکته مهم دیگری که در چیدمان خطوط تولید کاغذ تاثیرگذار می باشد، نوع کاغذ خروجی است که به عنوان محصول نهایی در کارخانه ها تولید شده و در اختیار بازار قرار می گیرد. مجموعه این موارد نحوه چینش دستگاه ها در خط تولید کاغذ و دستگاه های مورد استفاده در مراحل کاغذ سازی را تعیین می کند. در این مقاله به بررسی کامل این موارد پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
مراحل ساخت کاغذ
به طور کلی فرایند کاغذسازی را می توان در ۹ مرحله خلاصه نمود که این مراحل به شرح زیر است:
مرحله ۱: فرایند کاغذ و خمیر کاغذ
در ابتدای فرایند تولید کاغذ، کاغذهای بازیافتی یا آخال به داخل یک محفظه فولادی ضد زنگ بزرگ ریخته می شوند تا با آب ترکیب شده و خمیر اولیه کاغذ آماده شود. این محفظه بزرگ اصطلاحا دستگاه پالپر نامیده می شود. ناخالصی ها و مواد اضافی درشت موجود در خمیر اولیه، با عبور از صافی های موجود در پالپر، از خمیر جدا می شود. این کار به فرایند کمک می کند تا کاغذ تولید شده از کیفیت بالاتری برخوردار گردد.
مرحله ۲: رقیق کردن خمیر کاغذ
طی این فرایند در مراحل مختلف، مقادیر مشخصی آب به خمیر کاغذ اضافه می شود تا خمیر نهایی کاغذ، رقیق تر شده و فرمیشن بهتری را شکل دهد. در واقع می توان گفت که در انتهای فرایند خمیر سازی، خمیر شامل تقریبا ۱% فیبر و الیاف بوده و ۹۹% باقی مانده از آب تشکیل می شود.
به منظور پالایش مناسب، خمیر از دستگاه های متعددی عبور داده می شود تا ضمن تنظیم غلظت و دسته بندی الیاف، ذرات ناخالصی و ضایعات آن نیز جدا شود. در رابطه با این دستگاه ها در ادامه بیشتر توضیح داده ایم.